facebook instagram

Az Apeks búvárfelszerelések kizrólagos magyarországi forgalmazója

OCTOPUS FÉK-HÚZÓRENDSZER XL

OCTOPUS FÉK-HÚZÓRENDSZER XL
Raktáron
Értékelés:

Cikkszám: sza-013

A 2018-ban megjelent első CLASSIC szíjtárcsarendszerünk hatalmas sikere után ma nagy örömmel mutatjuk be nagy testvérét,  az XL húzórendszert!

Néhány ügyfelünk és barátunk megemlítette, hogy amikor az első CLASSIC tárcsás modellünket merevebb vagy vastagabb kötelekkel (10 mm-es és nagyobb) használjuk, néha az alsó súly felhúzása a talp talpának a karabinerre való rögzítésével egy kicsit is érezhető volt. hasonlóan a kemény munkához. Ezért találtuk ki ezt az új XL modellt, amely dupla átmérőjű szíjtárcsákat használ . Ez jelentősen csökkenti a súrlódást a kötélnek a szíjtárcsával szembeni szöge miatt. Ami minden mást illeti, pontosan ugyanúgy működik, mint a CLASSIC modell.

Mint mindig, továbbra is  könnyen használható , erős (max. terhelés 250 kg), hatékony , ergonomikus és kompakt , még ha kicsit vaskosabb is, mint a CLASSIC modellünk, miközben  kiváló minőségű alkatrészeket tart fenn !

Könnyűvé teszi a zsinór leejtését akár egy kézzel (vagy akár csak két ujjal is!), és nincsenek éles szélei, így tökéletesen ergonomikus formát kölcsönöz neki.

Annyira ellenálló, hogy egyszerűen a bója alatt hagyhatod, anélkül, hogy használat után édesvízben kellene öblíteni. Akár két lábbal is ugorhatsz rá, újra és újra működik ( bármilyen 8-13 mm átmérőjű kötéllel )!

 

Végül lehetővé teszi, hogy vészhelyzetben sokkal hatékonyabban húzza fel a sort.

Könnyűvé teszi a zsinór leejtését akár egy kézzel (vagy akár csak két ujjal is!), és nincsenek éles szélei, így tökéletesen ergonomikus formát kölcsönöz neki.

Próbáld ki egyszer, és soha többé nem fogsz csak az egyszerű karabinert használni! A svájci rekorder Pascal Berger tervezte és tesztelte. 

 

Kiváló minőségű alkatrészek:

  • erős szerkezet (40% üvegszálas golyókkal töltött poliamid)
  • vastag, 8 mm-es eloxált alumínium kar (ALU6061)
  • két alacsony súrlódású poliamid tárcsa 8-13 mm-es kötelekhez
  • tengeri rozsdamentes acél csavarok

 

Megjegyzés a CLASSIC és XL modellekhez

A CLASSIC modell tökéletesen alkalmas 8-10 mm átmérőjű kötelekhez. Használható 11 és 12 mm-es kötelekkel is, de ez egy kicsit több erőfeszítést igényel az alsó súly visszahúzásához.

Ha Önnek a maximális hatékonyság és biztonság a legfontosabb, vagy ha 11 mm-es vagy vastagabb köteleket szeretne használni, akkor azt javasoljuk, hogy válassza az XL modellt. Természetesen ez a modell kiválóan működik kisebb átmérőjű kötelekkel is: ebben az esetben egyszerűen megkönnyíti az életét, ha az edzés végén visszahozza a fenéksúlyt, vagy ha egy eszméletlen búvárt húz vissza a felszínre. sürgős esetben.

 


Ár: 28 000 Ft
+ Véleményt írok
A termékhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!